Το ταξίδι αρχίζει

15 Δεκεμβρίου του 2007 το ‘Forum’ ανατέλλει και ξεκινάει το ταξίδι του. Ένα ταξίδι, όχι σ’ άγνωστους τόπους, αλλά πρώτα απ’ όλα στον κοινωνικά και οικολογικά ευαίσθητο κόσμο της αριστεράς.
Στον κόσμο της αριστεράς, που με κάθε ευκαιρία δηλώνει την παρουσία του, για τα θεωρούμενα μικρής πολιτικής εμβέλειας ζητήματα, στη γειτονιά, στο σχολείο, στον ελεύθερο χώρο, στην υπεράσπιση του αδύναμου.
Ένα ταξίδι, για να συναντήσει συμπολίτες μας, που δεν βολεύονται με τις συνθήκες εργασίας, τις σπουδές και το μέλλον των παιδιών τους, τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το περιβάλλον.
Το ταξίδι θα πετύχει, εάν δεν παραμείνει, ως ταξίδι μιας αφετηρίας με πολλούς προορισμούς. Θα πετύχει εάν καταφέρει ο κάθε αρχικός προορισμός να γίνει μια μικρή αφετηρία. Εάν πολλοί προορισμοί θελήσουν να έχουν λόγο για το ταξίδι.
Το ‘Forum’ τοποθετείται:
απέναντι, στην κυρίαρχη, σήμερα, ιδεολογία και πολιτική του νέο- φιλελευθερισμού, που εμπορευματοποιεί το σύνολο της κοινωνικής ζωής και λεηλατεί ανεπανόρθωτα το περιβάλλον
απέναντι: σε κάθε είδους εκμετάλλευση, στο ρατσισμό, το σοβινισμό, την ξενοφοβία, το σεξισμό, τον πόλεμο.
Το ‘Forum’ είναι ανοιχτό στα κινήματα, στους πολίτες, και στις πολιτικές δυνάμεις, που τοποθετούνται στο χώρο της αριστεράς και της οικολογίας, για τη φιλοξενία απόψεων και πρωτοβουλιών, για τα τοπικά, τα γενικότερα, τα θέματα της ιδεολογίας.
Το ‘Forum’ φιλοδοξεί να αποτελέσει το χώρο συνάντησης των προβληματισμών, ατόμων και συλλογικοτήτων, για θέματα που νιώθουν ότι τους ‘πνίγουν’ στη ζωή τους και θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, τη θέση τους τη ‘δουλεμένη’ ή έστω και την ανεπεξέργαστη σκέψη τους.
-Προβληματισμών για τα τοπικά αλλά και τα γενικότερα ζητήματα. Προβληματισμών για το σήμερα σε σύνδεση με το οραματικό αύριο.
-Ανθρώπων που νιώθουν την ανάγκη να ανταλλάξουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
-Απόψεων που μπορούν να γίνουν αφετηρία για την εκδήλωση επιμέρους ή ευρύτερων δράσεων και κινημάτων.

Περιμένουμε τις κρίσεις και τις απόψεις σας στο email: forumprevezas@yahoo.gr

Η σύνταξη

.