ην Παρασκευή, 22 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του νομού μας Κώστα Μπάρκα με εργαζόμενους και συνταξιούχους στο καφενείο του κ. Σπυρέλη.

Σκοπός της συζήτησης αυτής, στα πλαίσια της πορείας προς το λαό του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ήταν να αναλυθεί η πολιτική διεξόδου από την κοινωνική καταστροφή των μνημονιακών πολιτικών της τρικομματικής κυβέρνησης. Ακόμα, στόχος τέτοιων συζητήσεων και ζυμώσεων με εργαζόμενους και συνταξιούχους είναι να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν αυτοί σ’ όλα τα ζητήματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και να ακουστούν οι προτάσεις, οι επικρίσεις και οι όποιες παρατηρήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι που παραβρέθηκαν στη συνάντηση διατύπωσαν ερωτήματα πάνω σε πολλά ζητήματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κυρίως για τα θέματα της αγροτικής ανάπτυξης, της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέναντι στις τράπεζες και ιδίως την Αγροτική Τράπεζα, το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, και της καθημερινής αδυναμίας των απλών ανθρώπων να τα βγάλουν πέρα.

Ο Κώστας Μπάρκας προσπάθησε να απαντήσει όσο γίνεται καλύτερα στα ερωτήματα που του υποβλήθηκαν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν πρόκειται να δώσει υποσχέσεις –που δεν θα μπορέσει να τηρήσει– ότι τα προβλήματα θα λυθούν ως δια μαγείας με την διακυβέρνηση της χώρας από την αριστερά με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Απαιτείται, είπε, μια δύσκολη προσπάθεια, με μια ταξικά προσανατολισμένη υπέρ των εργαζομένων φορολογική πολιτική. Δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αυτό που θα κάνει αμέσως είναι να επιστρέψουν οι κατώτεροι μισθοί στην προ του μνημονίου κατάσταση. Επίσης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν είναι εναντίον της ανάπτυξης, όπως προσπαθούν να τον εμφανίσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ίσα-ίσα, όμως η ανάπτυξη που επαγγέλλεται, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το Κανάλι, που συνδυάζουν την αγροτική πρωτογενή παραγωγή με τον τουρισμό, στοχεύει στη χρηματοδότηση του αγρότη για να μπορέσει να παράξει, και στη χρηματοδότηση του μικρού και μεσαίου επαγγελματία για να αναπτύξει τις τουριστικές δραστηριότητες, με σεβασμό στο περιβάλλον και κόντρα στη λογική των κρουαζιερόπλοιων που δεν αφήνουν τίποτα στο τόπο.

Όλη η συζήτηση έγινε σε σοβαρό και φιλικό κλίμα, και είναι η απαρχή μιας μακριάς πορείας, που στοχεύει να φτάσει μέχρι και την τελευταία γωνιά του νομού μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει τη βαθιά συναίσθηση ότι η ανατροπή της σημερινής κατάστασης δεν θα είναι εύκολη, ότι η επόμενη μέρα θα έχει πολλές δυσκολίες και χωρίς την πλατύτερη ενεργοποίηση του ίδιου του λαού δεν μπορεί να δοθεί μια λύση σε όφελος των δυνάμεων της εργασίας και σε βάρος του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.

Advertisements