Ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει, σε ένα ανελέητο αγώνα –και με καρέκλες– συνεδριοπασοκέχουν εμπλακεί οι δυο αντιμαχόμενες πτέρυγες στον προσυνεδριακό διάλογο του κόμματος. Από την μια ο Βενιζέλος, που έχει και το πάνω χέρι, μετρ στις δολοπλοκίες βυζαντινού τύπου, και από την άλλη οι πρώην στρατηγοί – κομματάρχες, που έμειναν χωρίς στρατό μετά την πρωτοφανή συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βενιζέλος, θέλοντας να απεμπλακεί από τα σκάνδαλα, προσπαθεί να ξεφορτωθεί την ιστορία, ακόμα και το όνομα του ΠΑΣΟΚ. Επίσης θέλει να στείλει μήνυμα στην τρόικα ότι είναι ο πιο πιστός εγγυητής του μνημονίου, χωρίς τις κωλοτούμπες του Σαμαρά και τις υποσημειώσεις του Κουβέλη.

Από την άλλη μεριά οι στρατηγοί τον κατηγορούν ότι με αντιδημοκρατικές διαδικασίες προσπαθεί να τους απομακρύνει από το κόμμα και τη λήψη των αποφάσεων. Του θυμίζουν ότι είναι συνυπεύθυνοι στη μέχρι τώρα πορεία. Είναι συνυπεύθυνοι στο έγκλημα της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Οι ψηφοφόροι και οι υποστηριχτές του ΠΑΣΟΚ, που ακόμα έχουν ψευδαισθήσεις για την πολιτική του, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από το συνέδριο, ούτε από τις αντιμαχόμενες πτέρυγες. Και οι δυο βλάπτουν το ίδιο το βασίλειο της Ελλάδας –παραφράζοντας τον Καβάφη.

Ο Θερσίτης

Advertisements