Βίλα Αμαλία

Βίλα Αμαλία

Το σχέδιο ήταν καλά προετοιμασμένο. Εκπορευόταν από το πρωθυπουργικό γραφείο και ανέλαβε να το εκτελέσει ο υπουργός “προστασίας του πολίτη” κ. Δένδιας. Με το πρόσχημα των εδώ και 20 χρόνια καταλήψεων, επιχειρήθηκε μια τεχνητή όξυνση της αντιπαράθεσης με τον αυτόνομο – αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο στόχος ήταν η ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοπή της εκλογικής ανόδου του. Λίγο – πολύ περίμενε και τις αντιδράσεις αυτού του χώρου και είχε δώσει εντολή στα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να ξεκινήσουν την επίθεση. Από την άλλη, θέλησε να καθαρίσει τις περιοχές των καταλήψεων από νησίδες αντίστασης και να αφήσει ανενόχλητους τους χρυσαυγίτες να αλωνίζουν, όπως στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, κοντά στη βίλα Αμαλία.

βιλες1βιλες2Η επιχείρηση αυτή απ’ ό,τι φαίνεται καταλήγει σε φιάσκο. Στις καταλήψεις δεν βρίσκουν ενοχοποιητικά στοιχεία και οι καταληψίες επανέρχονται, όπως στη βίλα Λέλας Καραγιάννη, που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το μόνο που μένει είναι το επικοινωνιακό “τρομοσόου” του Δένδια, που αποτυχαίνει.

Βίλα-Ρουσόπουλου

Βίλα Ρουσόπουλου

Το θέμα όμως αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις, όταν στο παιγνίδι μπαίνει το δήθεν ανύπαρκτο ακροδεξιό παρακράτος. Η πρόσφατη επίθεση με τα καλάσνικωφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μυρίζει από μακριά προβοκάτσια και εκεί πια δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση αυτή γίνεται πρωτοσέλιδο στις ευρωπαϊκές εφημερίδες, επαναφέρεται το θέμα της τρομοκρατίας, που βλάπτει κάθε προσπάθεια για ανόρθωση του τουρισμού και της οικονομίας. Είναι το αποτέλεσμα της επικίνδυνης ακροδεξιάς εθνικ-άφρονης πολιτικής της ΝΔ. Η πολιτική αυτή δεν πλήττει πια το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την οικονομία και τη χώρα ολόκληρη.

Ο Θερσίτης

Advertisements