Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος σε απάντηση της πλέον δημοφιλούς και υποτίθεται δύσκολης δημοσιογραφικής ερώτησης, για τη σχέση της αριστεράς με τη βία, είπε σχεδόν αυτολεξεί: «… βία είναι όλα αυτά τα μέτρα, βία είναι τα τρία μνημόνια, είναι να μην μπορείς να ταΐσεις το παιδί σου, να μην έχεις ρεύμα για τα βασικά, να μην έχεις φάρμακα. Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο, ανομία είναι που ο λαός της Αθήνας δεν μπορεί να κατέβει στην παραλία να κάνει μπάνιο, γιατί όλα είναι κλειστά από κέντρα. Βία είναι η ΡΙΚΟΜΕΞ και το ΣΑΜΙΝΑ. Όλα αυτά είναι βία. Αυτό όλο δημιουργεί τις αντιδράσεις σε αυτούς που πλήττονται, να έχουν μια αντίδραση η οποία δεν είναι θεμιτή. Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο: στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε: ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό, ξεκάθαρα, από το ΣΥΡΙΖΑ.»

Η απάντηση στην ερώτηση φαίνεται πως δεν προσφέρεται για παρανοήσεις ή για εκμετάλλευση από τους ισχυρούς πολιτικούς, μιντιακούς και οικονομικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ –δεν είναι βέβαια μια χαλαρή απάντηση, είναι μια δήλωση αριστερή, με ταξική μεροληψία. Αναδείχνει τη βία που υποφέρουν καθημερινά και όλες τις στιγμές τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα –με τα οποία οι καθωσπρέπει δεν πολυσυναντιούνται– και τις εξόφθαλμες πράξεις ανομίας μεγαλόσχημων, μπροστά στις οποίες οι χαμογελαστοί καθεστωτικοί εκπρόσωποι, κλίνουν ευλαβικά το γόνυ.

Και αφού η πραγματικότητα δεν προσφέρεται για τη φαιά τους προπαγάνδα, τόσο χειρότερα για την πραγματικότητα. Το λόγο τώρα έχει η κοπτοραπτκή και η “Ομάδα Αλήθειας” (!), που έχει συστήσει η Νέα Δημοκρατία, για να υποστηρίζει την (ακρο)δεξιά ιδεολογία. Η δήλωση παραποιείται εντελώς και παρουσιάζεται χαλκευμένο βίντεο, από το οποίο ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος φέρεται να δηλώνει, ότι η μόνη επιλογή του κόσμου είναι να πάρει τα όπλα.

Ακολούθησαν συναφείς απαράδεχτες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου κ. Κεδίκογλου: «Ο, κατά δήλωσή του, αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα» και του κ. Υπουργού Δημοσίας Τάξεως (κατ’ ευφημισμόν Προ.Πο.) που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… μετάβαση προς τη νομιμότητα και ότι χαϊδεύει με την πολιτική του τους τρομοκράτες.

Το ίδιο χαλκευμένο βίντεο αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ΝΔ από την “Ομάδα Αλήθειας”! Τα ΜΜΕ της διαπλοκής και τα υπό σκληρή κυβερνητική επιστασία δημόσια αναπαρήγαγαν πρόθυμα τα ψεύδη που κατασκεύασε η ΝΔ ως είδηση.

Αλλά, γιατί τα κάνουν αυτά; Μήπως πιστεύουν στ’ αλήθεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει σε πολιτική επιλογή για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και την αριστερή διακυβέρνηση την ατομική βία ή τις “δυναμικές” ενέργειες, εγκαταλείποντας την κινηματική του λογική και το ανοιχτό κάλεσμα για ένα μεγάλο, ειρηνικό και δημοκρατικό κίνημα ανατροπής, που θα σαρώσει το φαύλο και ταξικό πολιτικό κατεστημένο, την τραπεζοκρατία και το μιντιακό σύστημα των εργολάβων; Όχι και βέβαια όχι, σύμφωνα με την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: … Αυτή η άθλια επικοινωνιακή επίθεση της ακροδεξιάς ΝΔ του κ. Σαμαρά στην πραγματικότητα, δεν στρέφεται ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά ενάντια στους αγώνες του ελληνικού λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, συλλογική και ατομική αξιοπρέπεια … Δεν υπάρχουν επιχειρήματα να πείσουν ότι θα αντιμετωπιστεί η ανεργία με επιθετικότερη εφαρμογή της πολιτικής που την τριπλασίασε. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να πείσουν ότι είναι μονόδρομος η εισοδηματική εξαθλίωση που επιβάλλεται σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νεολαία, ότι είναι μονόδρομος τα απίστευτα χαράτσια, την ίδια στιγμή που προωθείται πεισματικά η φορολογική ασυλία του πολύ μεγάλου πλούτου, όπως καταδεικνύει τόσο η επιχειρούμενη συγκάλυψη στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, όσο και η μείωση της φορολογίας των ζάπλουτων και των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, που ψηφίστηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα που να πείθουν ότι είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού η διάλυση της δημόσιας υγείας, παιδείας και κοινωνικής ασφάλισης, που προωθείται συστηματικά με τα αλλεπάλληλα μνημόνια … Κι επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα για όλα αυτά, η ακροδεξιά ΝΔ του κ. Σαμαρά καταφεύγει στην στρατηγική της έντασης και του διχασμού της ελληνικής κοινωνίας, στη συστηματική προσπάθειας εξαπάτησης μέσα από ψεύδη και συκοφαντίες.

Αλλά, ασφαλώς, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο φόβος και η ανασφάλεια στα οποία ποντάρουν, θα σαρωθούν από την ανάταση των μαζικών αγώνων, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ελπίδας, που συνιστά η αντι-μνημονιακή, αντι-νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση της Αριστεράς, την οποία η μαχόμενη ελληνική κοινωνία θα επιβάλει –επειδή είναι ανάγκη, επειδή το θέλει και επειδή το μπορεί!

Advertisements