το-τριο

Ο ένας μετά τον άλλο τα μεγάλα κεφάλια του ΔΝΤ (Ο. Μπλανσάρ, Π. Τόμσεν κ.ά.) ομολογούν ότι το πείραμα στην Ελλάδα απέτυχε. Και τα βάζουν με την ευρωζώνη για τη διάρκεια προσαρμογής της χώρας κ.λπ. κ.λπ. Ο ένας λέει ότι δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη, ο άλλος ότι η συνταγή ήταν σκληρή και απότομη και άλλα τέτοια. Και ότι γι’ αυτό φταίει η ευρωζώνη (Ε.Ε. και ΕΚΤ). Αλλά οι ίδιοι συνεχίζουν προτείνοντας –επιβάλλοντας– νέες απολύσεις, νέες περικοπές κ.λπ.

Για το λαό που έφτασε σε απόγνωση, για την ανεργία, τη φτώχεια, τις αυτοκτονίες, τη διάλυση κάθε κοινωνικού ιστού (της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης, κ.ά.) φυσικά δεν μας λένε τίποτα. Είναι πράγματα που δεν τους αφορούν.

Μόνο οι δικοί μας τροϊκανοί (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με τα παπαγαλάκια τους κομπάζουν (τυφλοί;) ότι η ανάπτυξη έρχεται! Π.χ. ο πελεκυφόρος κ. Βορίδης δηλώνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και ότι «η ΝΔ στηρίζει πολιτική ευθύνης και όχι ανευθυνότητας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ», ο δε πρωθυπουργός μας δηλώνει και αυτός αισιόδοξος. Ησυχάσαμε τώρα.

Τελευταία βέβαια η κόντρα έχει περάσει στο εσωτερικό του πρώην ΠΑΣΟΚ με τους διάφορους τότε πρωταγωνιστές (Λοβέρδος, Ραγκούσης, Παπανδρέου κ.ά.) να κονταροχτυπιούνται, μέχρι και να βρίζονται, για το ποιος έφερε και ποιος δεν έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και το ποιος “έσωσε” τελικά τη χώρα. Δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ότι ο Τσουκάτος, με τον Άκη και τον Παπακωνσταντίνου τους έχουν κλέψει κάθε δόξα;

ΔιΠ

Advertisements