Κέρκυρα: Δύο μικρές ιστορίες.

1. Οπτικές ίνες διασύνδεσης δημοτικών υπηρεσιών: Ο προηγούμενος Δήμαρχος κατέσκαψε όλη την πόλη της Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για να ρίξει οπτικές ίνες και να διασυνδέσει διάφορα δημοτικά κτήρια. Εδώ και 5 χρόνια περίπου οι οπτικές ίνες σαπίζουν χωμένες στο χώμα. Πεταμένα λεφτά.

2. Ο ίδιος Δήμαρχος “έφτιαξε” ποδηλατόδρομους. Ποτέ δεν παραδόθηκαν επίσημα. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούνται για να παρκάρουν ΙΧ. Όσοι τους χρησιμοποιούν παίζουν το κεφάλι τους. Πολύ επικίνδυνοι. Πεταμένα λεφτά.

Και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν λεφτά της ΕΕ.

Αθάνατε Έλληνα;

 

Υγ. Το παραπάνω είναι σχόλιο του χρήστη “Οξαποδώ” στην ανάρτηση του πρωτοσέλιδου άρθρου του Κ. Αντωνάκου στο Έθνος της Κυριακής (13/1) για το μεγάλο φαγοπότι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά και τα πρώτα ευρήματα του ΣΔΟΕ. για 105 (για αρχή) νυν και πρώην –κυρίως πρώην– τοπικούς άρχοντες.(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63765665).

Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι και στη δικιά μας γειτονιά έχουν γίνει τέτοια πράγματα. Εξάλλου ευτυχώς εμείς δεν έχουμε τουλάχιστον ποδηλατοδρόμους.

Και το άρθρο της εφημερίδας καταλήγει: «Οι ελεγκτές ξετυλίγουν το κουβάρι για να εντοπίσουν περιπτώσεις απόκρυψης εισοδήματος και παράνομου πλουτισμού με τη συλλογή και την επεξεργασία στοιχείων για την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση και τον τρόπο διαβίωσης των ελεγχόμενων προσώπων, καθώς και για την κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών, και με την αξιοποίηση δημόσιων ή ιδιωτικών εγγράφων και καταγγελιών πολιτών».

Πάντως έμαθα ότι για καλό και για κακό κάποιοι άρχισαν να κυκλοφορούν με παπάκι στην πόλη μας. Όλη η Ελλάδα μια γειτονιά λοιπόν.

ΔιΠ

Advertisements