Η προπαγάνδα για την παραπλάνηση του ελληνικού λαού από τα πραγματικά του προβλήματα και τη συγκάλυψη των ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ έχει φθάσει στο απόγειο. Με τη βοήθεια φυσικά των ΜΜΕ, που με μανία βάλλουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

ναζιΣτο παρασκήνιο είναι η γνωστή ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη ομάδα συμβούλων του Σαμαρά –Φ. Κρανιδιώτης, Χ. Λαζαρίδης–, που μαζί με το Μ. Βορίδη παράγουν και σκηνοθετούν το έργο της ανακοπής της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση. Το φόβητρο του κομμουνισμού είναι πια ξεπερασμένο, αφού το ΚΚΕ, που συνήθως εννοούν με τη λέξη, είναι πια συστημικό και “υπεύθυνο” κόμμα. Τη θέση των κομμουνιστών ως μπαμπούλα έχουν πάρει οι αναρχικοί, που καταλαμβάνουν βίλες, που καίνε και θέλουν να καταστρέψουν το κράτος. Όποιος πιάνει στο στόμα του αυτή τη λέξη διαπομπεύεται από τα κανάλια· αν είναι και βουλευτής, τότε τους πιάνει ιερή αγανάκτηση. Βάζουν μέσα και λίγη τρομοκρατία, τους πυρήνες της φωτιάς, και έτοιμη η συνταγή. Έτσι και τολμήσει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να βγει στην τηλεόραση, του την πέφτουν: Καταδικάζεις τους αναρχικούς; Καταδικάζεις τις καταλήψεις; Και ζητούν δήλωση μετανοίας, όπως παλιά. Κι ενώ για τη σύλληψη της εικοσιπεντάχρονης ως μέλους των πυρήνων της φωτιάς ξεσηκώνουν τον κόσμο, χωρίς να λάβουν υπόψη το τεκμήριο της αθωότητας, για την κατά “λάθος” απελευθέρωση των ληστών με τα καλάσνικοφ, που έχουν ληστέψει και σκοτώσει ανθρώπους, το περνάνε στα ψιλά. Το συγκαλύπτουν, παρ’ όλο που το θέμα πουλάει.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αντιτάξουμε τη δική μας πληροφόρηση Είναι απαραίτητη περισσότερη από κάθε φορά η δημιουργία καναλιού με πανελλήνια εμβέλεια, είναι άλλωστε και ομόφωνη απόφαση της πανελλήνιας συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να εκτυπώσουμε δωρεάν φύλλα με τις απόψεις μας, ένα είδος freepress, που να κυκλοφορεί και να διανέμεται μαζικά. Το παράδειγμα της δωρεάν κυκλοφορίας και της διαδικτυακής ανάρτησης του “Φόρουμ Πρέβεζας” να γενικευτεί σε κάθε επαρχία. Τα τοπικά blog του ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσουν ελκυστικότητα με περισσότερες τοπικές ειδήσεις και όχι ξερές ανακοινώσεις. Πρέπει, πρέπει, πρέπει… –το ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι άνισος, αλλά δεν κάνουμε πίσω.

Πρέπει να αντιδράσουμε στη γκαιμπελική προπαγάνδα του «πες, πες ψέματα, κάτι θα μείνει» και, όπως λέει ο Μανώλης Γλέζος, να κάνουμε το θυμό και την οργή μας πολιτική πράξη και όχι βία.

Ο Θερσίτης

Advertisements