Οι γιατροί του γαλλικού δημόσιου νοσοκομείου EPS de Ville Evrard εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης προς τους έλληνες γιατρούς και ασθενείς που ζητάνε ένα δημόσιο σύστημα υγείας:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι γιατροί του ΕPS de Ville Evrard εκφράζουν την ανησυχία τους για τις συνέπειες στην υγεία, συγκεκριμένα στο επίπεδο της ψυχικής υγείας, από την εφαρμοζόμενη πολιτική αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Αυτές οι συνέπειες, με τον πολλαπλασιασμό επί τρία του ρυθμού των αυτοκτονιών, θα έπρεπε όλους να μας προβληματίσουν για την επίδραση των μέτρων, τα οποία δεν υπαγορεύονται, παρά μόνο από τη δημοσιονομική πολιτική και με τον κίνδυνο μετάδοσης παρόμοιων μέτρων εντός του ευρωπαϊκού χώρου.

Είμαστε πολύ βαθιά συγκλονισμένοι από την εμφάνιση σ’ αυτή τη χώρα της απαγόρευσης πρόσβασης σε περίθαλψη, είτε λόγω άρνησης στο δικαίωμα ασφάλισης υγείας, είτε εξ αιτίας της εθνικότητας ή της θρησκείας.

Απαιτούμε να μην απολαμβάνει καμία νομιμότητα στην Ευρώπη η νεοναζιστική ιδεολογία.

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους έλληνες γιατρούς και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την υποστήριξή μας σε κάθε ευαίσθητη πρωτοβουλία τους, με σκοπό να ανακουφίσουν τον πόνο των ασθενών τους και ιδιαίτερα αυτών που έχουν επηρεασθεί ψυχικά σε μια κατάσταση κοινωνικής ανασφάλειας.

[Πηγή: http://www.left.gr/article.php?id=14226%5D

Advertisements