Τα οφειλόμενα των τηλεοπτικών σταθμών στο δημόσιο –2% επί του τζίρου τους– τους χαρίζονται, για να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους από την ανεργία, είπε χωρίς ντροπή ο Κεδίκογλου! Με την ιδία λογική, μέσω της ΔΕΗ εισπράττεται μειωμένο χαράτσι ιδιοκτησίας από τα μεγαλοσυγκροτήματα του τύπου κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Μ’ αυτό τον τρόπο ξεπληρώνει η κυβέρνηση τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, που τη λιβανίζουν καθημερινά. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της καταπολέμησης της ανεργίας, επίσης, μειώνει τους φόρους από υψηλά εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ.

Οπότε, ποιοι μένουν να φορολογηθούν με 35% από… το πρώτο ευρώ; Οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί, οι δικηγόροι κ.λπ. –η μεσαία τάξη, δηλαδή, που στήριζε τόσα χρόνια το δικομματισμό. Το ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά τους και θα βγουν στην ανεργία, ουδόλως ενδιαφέρει την κυβέρνηση. Μάλλον αυτό επιδιώκει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, την καταστροφή της μεσαίας τάξης, το θάνατο του εμποράκου, ώστε τη θέση του να πάρουν οι πολυεθνικές, με εργαζόμενους με κατώτερο μισθό 580 ευρώ και με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ώς ποτέ παλικάρια, μικρομεσαίοι, θα αντέχετε μια άθλια πραγματικότητα, ώς ποτέ θα τους ψηφίζετε; Γιατί όπως είπε κι ένας κλασικός, από μια άθλια πραγματικότητα δίχως τέλος, καλύτερα ένα άθλιο τέλος –για να παραφράσω το Ρήγα Φεραίο.

Ο Θερσίτης

Advertisements