1. Το ξεπούλημα και των νησιών, εκτός όλων των άλλων, αποφάσισε η κυβέρνηση, για να “βγει” δήθεν από την κρίση η χώρα, δηλαδή στην ουσία, να πάρουν τα λεφτά τους οι διεθνείς τοκογλύφοι. Έτσι, σε σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου για την εκποίηση οργανισμού (ΤΑΙΠΕΔ) εδώ στην άμεση γειτονιά μας πωλούνται (νοικιάζονται, λένε, για 50 τουλάχιστον χρόνια!) σε τιμή ευκαιρίας έξη (6) νησάκια, δια πάσα χρήση. Τρία στα Σύβοτα (Αγ. Νικόλαος, Μπέλα Βράκα και Μαύρο Όρος, συνολικής έκτασης 1.436 στρεμμάτων), δύο στη Λευκάδα (Αγ. Νικόλαος και Αλέξανδρου, συνολικής έκτασης 27 στρ.) και ένα στον Αμβρακικό (Πέρα Νησί, 270 στρ.). Κάτι γράφηκε για το ενδιαφέρον του Ισραήλ για νησί, για να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις! Η ανακοίνωση της Ορνιθολογικής που αναφέρει ότι αρκετά από αυτά τα νησιά ανήκουν στο δίκτυο Natura και επομένως προστατεύονται δεν φαίνεται να πτοεί την κυβέρνηση.

2. Την κατάργηση – συγχώνευση των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών (Αμβρακικός, Πίνδος, Αχέροντας – Καλαμάς, Τζουμέρκα, Παμβώτιδα) της Ηπείρου αποφάσισαν οι κυβερνώντες μας στα πλαίσια του “νοικοκυρέματος” της δημόσιας διοίκησης. Έτσι καταργείται ο φορέας της Παμβώτιδας (μεταφέρεται αορίστως στην Περιφέρεια Ηπείρου) και συγχωνεύονται οι υπόλοιποι. Ο Αμβρακικός συγχωνεύεται με τον Αχέροντα – Καλοδίκι – Καλαμά και το Μεσολόγγι (!) και η Βόρεια Πίνδος συγχωνεύεται με τα Τζουμέρκα. Εύκολα μπορούμε να δούμε το επόμενο βήμα. Συγχώνευση της Δυτικής Ελλάδας με το Αιγαίο και όλα θα είναι μια χαρά με την μπάλα χαμένη για τα καλά! Παρεμπιπτόντως, κινδυνεύει και το γεωπάρκο της Πίνδου (Βίκου – Αώου), γιατί, ανάμεσα σε άλλα, δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για την ανανέωση της συνδρομής στην Unesco! (Βέβαια, λεφτά υπάρχουν για τη χρηματοδότηση π.χ. της Euratom από την Ελλάδα, χώρα που, ως γνωστόν, δεν διαθέτει πυρηνικά εργοστάσια!)

3. Έτσι ανεμπόδιστα οι διάφοροι επενδυτές, μεγαλοκατασκευαστές και λοιποί, θα μπορούν να κάνουν παιχνίδι (βλ. βιομηχανικά αιολικά πάρκα, φράγματα στον Αώο κ.ά.), χωρίς αντιρρήσεις και εμπόδια. Αυτός, ανάμεσα στα άλλα, ήταν και ο λόγος της προ πολλού σχεδιασμένης απαξίωσης έως διάλυσης του ΙΓΜΕ και άλλων φορέων.

Το αφεντικό τρελάθηκε ή μήπως ξέρει πολύ καλά τι κάνει;

ΔιΠ

Advertisements