Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα της πρόσφατης μαζικής κινητοποίησης των ένστολων (αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών) στην πόλη μας. Κάτι σαν το “οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη”.

Στις δηλώσεις τους αναφέρονται:

στην προστασία της ανθρώπινης υπόστασης και της εργασιακής τους αξιοπρέπειας,

στις ανάλγητες πολιτικές που στοχεύουν να τους υπαγάγουν σε καθεστώς γαλέρας,

στη χρησιμοποίηση των σωμάτων ασφαλείας ως στυγνών μηχανισμών καταστολής,

στην εξουσία (τρόικα έσω και έξω) που δεν βλέπει ανθρώπους με ανάγκες και υποχρεώσεις, αλλά απρόσωπες μονάδες και αριθμούς. Που προσπαθεί να επικρατήσει διασπείροντας τον φόβο, ώστε η προσχεδιασμένη εξαθλίωση να συντελεσθεί πιο γρήγορα, με σκοπό να γίνουν “οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι”.

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα με μεγαλύτερη ένταση.

Στην κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας, δεν ζητούν καμιά προνομιακή μεταχείριση, αλλά προβάλλουν μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου, που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ένστολων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση.

Η αποδιοργάνωση των ένστολων προειδοποιούν ότι προκαλεί την οργάνωση της αυτοδικίας και της μαύρης αντίδρασης.

Με πορεία στο πολιτικό γραφείο του “μνημονιακού” κ. Τσουμάνη, που απουσίαζε, επέδωσαν ψήφισμα. Παράλληλα προγραμματίζουν συναντήσεις με τους βουλευτές (Τσουμάνη και Μπάρκα), τον Αντιπεριφερειάρχη, το Δήμαρχο κλπ.

Να θυμίσουμε εδώ ότι οι ένστολοι (στρατός) της Πορτογαλίας φάνηκαν μάλλον πιο δυναμικοί. Δεν ζητούν το ένα ή το άλλο. Απλά ζητούν, για τρίτη και τελευταία φορά, να φύγει ο μνημονιακός πρωθυπουργός Κοέλιο και να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας και η εξαθλίωση του λαού. Η ιστορία των γαρυφάλλων είναι βαριά.

ΔιΠ

Advertisements