Με επιτυχία ολοκληρώθηκε φέτος το φεστιβάλ των νέων του Συ.Ριζ.Α στην Πρέβεζα το Σάββατο, 18 Αυγούστου. Το φεστιβάλ συμπεριλαμβανόταν στην προφεστιβαλική περίοδο, πριν από το κεντρικό φεστιβάλ των νέων του Συ.Ριζ.Α στην Αθήνα, κι έγινε στην πλατεία απέναντι από την Παναγία των Ξένων, στην αγορά της πόλης μας.

Κεντρικό θέμα του φεστιβάλ ήταν “η νεολαία στο στόχαστρο”, λόγω της κρίσης, ειδικότερα λόγω της υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας και λόγω της ταξικής επίθεσης στο κόσμο της εργασίας –πιο συγκεκριμένα στους νέους εργαζόμενους, που καλούνται να δουλεύουν σαν είλωτες για 350 και 400 ευρώ–, αλλά και το αισιόδοξο κομμάτι, της απάντησης της δικής μας Αριστεράς στα σημερινά προβλήματα.

Κεντρικοί ομιλητές ο Πάνος Χριστοδούλου, μέλος του κεντρικού συμβούλιου της νεολαίας του Συνασπισμού, και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας. Ακολούθησε μουσική συναυλία με τους Κώστα Ορφέα Γενιά, το Χρηστό Τσούτση και τους φίλους και το συγκρότημα Theothers.

Υπάρχει ικανοποίηση από την προσέλευση του κόσμου, ειδικότερα των νέων ανθρώπων, και από τις κουβέντες που έγιναν σε μια περίοδο έντονης πολιτικής δραστηριότητας και ανόδου σε κοινωνικό και εκλογικό επίπεδο της Αριστεράς και του Συ.Ριζ.Α.

Οι νέοι και οι νέες τού Συ.Ριζ.Α. υπόσχονται να αποτελέσουν το ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας το επόμενο διάστημα, μέσα από τους αγώνες τους για ζωή και όχι επιβίωση, για το σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία.

Advertisements