Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (βλ. λιτότητας) δεν μπορούμε να το αγγίξουμε δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στη γερμανική εφημερίδα Curier και τηλεφώνησε στο Σαμαρά. Οπότε ξέρουμε τι μας περιμένει. Λιτότητα, περικοπές, χαράτσια, ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση.

Να δούμε τι θα πάει να διαπραγματευτεί ο… Κουβέλης (βλέπε το “αριστερό” άλλοθι του Σαμαρά) στην Ευρώπη! Να δούμε τι “προγραμματική συμφωνία” έκανε στην πραγματικότητα με τους μνημονιακούς Βενιζέλο και Σαμαρά προς όφελος και σωτηρία της “μεγάλης Ελλάδας”.

Οι εκλογές τελείωσαν. Τα ψέματα επίσης… Ο Συ.Ριζ.Α. δεν μπλέχτηκε –και πολύ καλά έκανε– στη δουλειά τους, παρά την επιμονή των Πασόκων, και ιδιαίτερα του Βενιζέλου που ήθελε να το παίξει Κουβέλης στη θέση του Κουβέλη.

Και με την ευκαιρία, μιας και η προεκλογική περίοδος δεν βρίσκεται στο απώτερο παρελθόν, να θυμίσω τι μας διαβεβαίωνε ο “μεγάλος ηγέτης” της “σοβαρής αριστεράς”: «Πρέπει με σαφήνεια αγαπητέ φίλε να σου πω: Στην προωθούμενη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα έχει συμμετοχή και δεν θα δώσει το δημοκρατικό αριστερό άλλοθι σε μία συγκυβέρνηση αυτών των δύο κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, που είναι και οι μεγάλοι ένοχοι για την κατάντια, στην οποία βρίσκεται η χώρα, και για τον τεμαχισμό της κοινωνίας». (βλέπε και http://www.youtube.com/watch?v=LQHAJHpB8S4).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, την ψήφο σού την έκλεψε. Θα του την ξαναδώσεις;

ΔιΠ

Advertisements