Είναι γνωστό πως στη ΝΔ συνυπάρχουν τουλάχιστον 7 συνιστώσες και 6 πρώην πρόεδροι κομμάτων ή επικεφαλής οργανώσεων:

– Ντ. Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία). Είχε δηλώσει ότι το 1ο μνημόνιο –εκείνο που είχε καταψηφίσει η ΝΔ– αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να το εφεύρουμε. Εσχάτως δήλωσε ότι θα αποσυρόταν από την πολιτική αν το κόμμα της δεν έμπαινε στη Βουλή.

– Δ. Αβραμόπουλος (Κόμμα Ελεύθερων Πολιτών). Ομολογεί ότι είναι ψεύτικο το δίλημμα “ευρώ ή δραχμή”. Εδώ κολλάει και η δήλωση του υπόδικου Π. Ψωμιάδη, συντονιστή τού προεκλογικού αγώνα τής ΝΔ στη Θεσσαλονίκη: «Τρομοκρατούν το λαό με το ψευτοδίλημμα “μνημόνια ή καταστροφή”, ενώ το πραγματικό δίλημμα είναι “πολιτική εξαθλίωσης ή πατριωτική πολιτική”». Τους ευχαριστούμε.

– Μ. Βορίδης (Ελληνικό Μέτωπο). Μόλις τέλειωσε το Κολλέγιο διορίστηκε Γενικός Γραμματέας τής Νεολαίας τής ΕΠΕΝ, του κόμματος που είχε ιδρύσει από τη φυλακή ο πρώην δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος, θέση στην οποία διαδέχθηκε το Ν. Μιχαλολιάκο, σημερινό Γενικό Γραμματέα τής Χρυσής Αυγής. Διαγράφηκε ως φασίστας από το Σύλλογο Φοιτητών Νομικής το 1985. Την ίδια χρονιά φωτογραφήθηκε ως τσεκουροφόρος μαχητής σε επίθεση ομοϊδεατών του κατά αναρχικών διαδηλωτών, ενώ και το 1986 η ΕΦΕΕ τον μήνυσε για επίθεση κατά φοιτητών με στιλέτα και λοστούς. Συνιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου, συνεργάστηκε εκλογικά με την Πρώτη Γραμμή τού εθνικοσοσιαλιστή Κώστα Πλεύρη, εκλέχτηκε βουλευτής με το ΛΑΟΣ, έγινε υπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με τους σοσιαλιστές τού ΠΑΣΟΚ και, υπερψηφίζοντας το 2ο μνημόνιο, διαγράφηκε από το κόμμα του και μεταγράφηκε στη ΝΔ.

– Φ. Κρανιδιώτης (Δίκτυο 21). Είχε καλέσει τον Α. Σαμαρά να μην υπογράψει την επιστολή δέσμευσης, που απαιτούσε η τρόικα, επισημαίνοντας: «Εάν δεν πατήσεις εδώ φρένο, τότε θα έρθουν κι άλλα.» Κατ’ αυτόν η πίεση για την υπογραφή Σαμαρά προερχόταν από ελληνικά κέντρα, η δε απειλή μη εκταμίευσης της δόσης ήταν χάρτινη. Πρόσφατα πρότεινε να δεσμευθούν οι ιδιωτικές καταθέσεις κλιμακωτά, 10-20%, για να εξοικονομηθούν τα αναγκαία χρήματα –κατά τα λοιπά ο Συ.Ριζ.Α. σπέρνει τον πανικό και διώχνει τις καταθέσεις.

– Κ. Καραμανλής. Απών.

– Και όλοι αυτοί υπό τον Α. Σαμαρά (ΝΔ / Πολιτική Άνοιξη).

Υπάρχει ακόμη ο ακέφαλος μα διακριτός πόλος των υπόλοιπων –πλην Βορίδη– βουλευτών που αποχώρησαν από το ΛΑΟΣ. Αν δε συνυπολογίσουμε τη συνιστώσα των φίλων του Χριστοφοράκου (SIEMENS), τη συνιστώσα των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων/εκδοτών και των τραπεζιτών, των κουμπάρων και των καρτέλ, η ΝΔ είναι ένα συνονθύλευμα ρευμάτων της λαϊκής δεξιάς, της κεντροδεξιάς, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Ποιος λείπει απ’ αυτό τον υπέροχο αχταρμά; Οι κ.κ. Μάνος και Ανδριανόπουλος, άντε και οι κ.κ. Τζήμερος και Καρατζαφύρερ. Σκοπός τους ένας και μοναδικός: Να μη θιγούν τα μεγαλοσυμφέροντα και η κερδοσκοπία. Σε κοινό πάντα μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ και κύριο όπλο τους τα μνημόνια!

Αλλά, ας ανθολογήσουμε κάποιες απ’ τις αβρές κουβέντες, που κατά καιρούς αντάλλαξαν μεταξύ τους η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς, πριν, βεβαίως –επιδεικνύοντας απαράμιλλη αυτοθυσία–, ενώσουν τις δυνάμεις τους, μαζί και με τους υπόλοιπους, για τη σωτηρία τής “χώρας” τους από την επαπειλούμενη καταστροφή, που θα την προκαλέσει, βεβαίως, ο Συ.Ριζ.Α. καταργώντας τους σωτήριους για την ίδια “χώρα” μνημονιακούς νόμους.

Μπακογιάννη vs Σαμαράς:

Αντί να πιέζει την κυβέρνηση να κινηθεί πιο αποφασιστικά, πιο ριζικά, επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας, για να αντλήσει κομματικό όφελος (12-8-2010).

Στη δεκαετία τού ’80 ο Α. Σαμαράς τζογάρισε πάνω στα εθνικά θέματα για να φτιάξει ένα προσωπικό κόμμα (την ΠΟΛ.ΑΝ.), σήμερα τζογάρει πάνω στην προοπτική τής χρεοκοπίας για να κατοχυρώσει την αρχηγική του θέση στο στενό κομματικό του χώρο (26-9-2010).

Όταν αναλύσει κανένας το κείμενο του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ πείθεται ότι έχουμε να κάνουμε με μια ακροδεξιά στροφή εθνικιστικής υφής κι ένα λαϊκισμό, ο οποίος δεν έχει καμιά λογική στη σύγχρονη Ευρώπη. Αυτή η λογική η εθνικιστική, η εθνικοσοσιαλιστική για την ακρίβεια, έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη λεγόμενη λαϊκή δεξιά (25-9-2011).

Ο Σαμαράς κινείται στον αστερισμό των μαγικών συνταγών, είναι πλήρως απομονωμένος στην Ευρώπη και εντελώς αναξιόπιστος στο εσωτερικό (Σεπτ. 2011).

Η ΝΔ δεν είναι το κόμμα που υπηρέτησα, αλλά μια ιδιωτική ομάδα (26-4-2012).

Αν η επόμενη Βουλή αποτελείται από τα αδιόρθωτα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα κόμματα της λαϊκίστικης δεξιάς και αριστερής αντιπολίτευσης, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη (29-4-2012).

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σ’ όλες τις πτυχές τής συμπεριφοράς τους δείχνουν ότι δεν άλλαξαν. Προεκλογικά ρουσφέτια, προεκλογικές προσλήψεις, χαριστική ρύθμιση των χρεών τους, τεράστιες κομματικές χρηματοδοτήσεις: αυτά τους ένωσαν (2-5-2012).

Έχετε κολοσσιαίες ευθύνες κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που φέρατε με τη δειλία και την ατολμία σας να κάνετε ριζικές αλλαγές το λαό στην κατάσταση αυτή. Είσαστε αδιόρθωτοι εγκληματικά. Δημοκράτες πολίτες που είστε ακόμη στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, η παραμονή σας εκεί δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα, ούτε τη δημοκρατία. Γυρίστε τους την πλάτη, είναι αμετανόητοι (3-5-2012).

Σαμαράς vs Μπακογιάννη:

Ο κ. Καρατζαφέρης και η κ. Μπακογιάννη είναι εξαπτέρυγα του κ. Παπανδρέου, αφού στήριξαν το μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ (6 και 28-6-2010).

Όλα τα μικρότερα κόμματα, τα οποία βγήκαν από τη μήτρα τής ΝΔ, είναι κόμματα, τα οποία, όποιος τα ψηφίσει, δίνει φιλί τής ζωής στο ΠΑΣΟΚ, δίνει και ασυλία στο ΠΑΣΟΚ (9-4-2012).

Κατά τα λοιπά, τους πείραξαν οι συνιστώσες…

Advertisements