• Άρτα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας μπαίνει στην εκλογική μάχη με στόχο τη ριζική ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών. Η ήττα των κομμάτων του μνημονίου και η συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας, ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, είναι για το “ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο” το επίδικο των εκλογών της 6ης Μαΐου. Δίνουμε την εκλογική μάχη για μια αριστερή, προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, που θα λειτουργεί προς όφελος του λαού και θα βρίσκεται μακριά από τις ασφυκτικές πιέσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας, της τρόικας και των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Η συγκρότηση του τοπικού ψηφοδελτίου ολοκληρώθηκε μέσα από τις βαθιά δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει τις ανάγκες και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας. Μετέχουν σε αυτό πρόσωπα με καθημερινή δράση στα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης, τον αγροτοσυνδικαλισμό, την αυτοδιοίκηση. Πρόσωπα, που μέσα από πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες δίνουν τη μάχη ενάντια στα μνημόνια και τη λεηλάτηση του λαού.

Υποψήφιοι και Υποψήφιες με το “ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο” στο νομό Άρτας είναι:

Όλγα Γεροβασίλη, γιατρός,

Λίτσα Κιτσαντά, συμβολαιογράφος,

Μπάμπης Πεσλής, πτηνοτρόφος,

Βασίλης Τσίρκας, δικηγόρος,

Γιώργος Χασκής, αγρότης.

  • Γιάννενα

O ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για το νομό Ιωαννίνων, που αποφασίστηκαν ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση. Οι υποψήφιοι και η Εκλογική Επιτροπή του νομού θα δώσουμε με αισιοδοξία τη μάχη για την καταψήφιση της πολιτικής των μνημονίων και της κοινωνικής χρεοκοπίας και την ανάδειξη του συμμαχικού σχήματος σε ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη ανατροπής και ελπίδας στις επερχόμενες εκλογές.

Το ψηφοδέλτιο του “ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο” του νομού Ιωαννίνων, εκφράζει το ενωτικό πνεύμα του εγχειρήματος με τη συμμετοχή τριών υποψηφίων από το ΣΥΝ, ενός από την ΑΚΟΑ και τριών ανένταχτων και σηματοδοτεί την πολιτική του παρέμβαση και την κινηματική του δράση στην τοπική κοινωνία. Οι υποψήφιοι είναι:

Κατερίνα Αντωνίου, επίκουρη καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής, μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΠ (ανένταχτη),

Πέτρος Γουδέβενος, έμπορος από το Μέτσοβο (ΣΥΝ),

Γιάννης Καραγιάννης, οικονομολόγος, συγγραφέας, ελεύθερος επαγγελματίας (ΑΚΟΑ),

Δήμητρα Καστάνη, φυσικοθεραπεύτρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου (ΣΥΝ),

Χρήστος Μαντάς, λέκτορας Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής, μέλος του Δ.Σ. του ΔΕΠ, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ιωαννιτών (ΣΥΝ),

Κώστας Μπασιούκας, αναπληρωτής καθηγητής Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΕΠ (ανένταχτος),

Άρης Σπέγγος, μηχανικός παραγωγής και διοίκησης, επαγγελματίας εκπαιδευτής καταδύσεων (ανένταχτος).

  • Θεσπρωτία

O ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών για το νομό Θεσπρωτίας, που αποφασίστηκαν ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση της 17/4/2012. Οι υποψήφιοι και η Εκλογική Επιτροπή του νομού θα δώσουμε με αισιοδοξία τη μάχη για την καταψήφιση της πολιτικής των μνημονίων και της κοινωνικής χρεοκοπίας που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και το κράτος πρόνοιας και δικαίου. Θα αγωνιστούμε για την ανάδειξη του “ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο” σε ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη ενότητας, ανατροπής και ελπίδας στις επερχόμενες εκλογές. Το ψηφοδέλτιο του νομού μας, εκφράζει το ενωτικό πνεύμα του εγχειρήματός μας και σηματοδοτεί την πολιτική μας παρέμβαση και δράση στην τοπική κοινωνία.

Οι υποψήφιοι μας είναι:

Μάριος Κάτσης, μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ελεύθερος επαγγελματίας,

Αστυρόπη Τσακίρη, αγρότισσα,

Δημήτρης Τσότσης, υπάλληλος ΕΛΤΑ, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Φιλιατών.

  • Λευκάδα

H Συντονιστική Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τους υποψηφίους της για τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 στη Λευκάδα. Είναι:

Βεατρίκη Αραβανή του Γερασίμου, διεθνολόγος, πολιτική επιστήμονας του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του μεταπτυχιακού Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας της Νομικής Αθηνών,

Θανάσης Καλαφάτης του Γεωργίου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ιστορίας Αριστερής Νεολαίας (Ε.Μ.Ι.Α.Ν.),

Κυριάκος Κονιδάρης του Ιωάννη, βιοτεχνολόγος, εκλεγμένος από το 2010 δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας με την παράταξη “Όλοι για τη Λευκάδα”.

Advertisements