Ένα πρόγραμμα που θυμίζει τα μετεμφυλιακά χρόνια κατέθεσε στις αρχές Απριλίου προς δημόσια διαβούλευση εκ μέρους των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” ο Πάνος Καμμένος, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η αντίθεση στα μνημόνια προς υπεράσπιση της “πατρίδας” έναντι των επίβουλων ευρωπαίων δεν αρκεί για να τους καταστήσει συμμάχους τής αριστεράς και του κόσμου τής εργασίας: Είναι ακροδεξιοί –με ό,τι αυτό συνεπάγεται– και το δηλώνουν.

Συγκεκριμένα, κατά το πρόγραμμα:

Οι αρχηγοί στρατού και αστυνομίας και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναλαμβάνουν πολιτικό ρόλο: Γίνονται υπουργοί Εθνικής Άμυνας, “Εσωτερικής Ασφάλειας” και Δικαιοσύνης αντίστοιχα.

Πώς αντιλαμβάνεται την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου τού Χρέους, που ο Π. Καμμένος είχε σπεύσει να υιοθετήσει; Σκοπός της, κατά το πρόγραμμα, είναι να προσδιορίσει, βάσει του επιτοκίου που ορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες, το πραγματικό ύψος τού χρέους, το οποίο θα πληρωθεί στο ακέραιο.

Ανώτατο φορολογικό συντελεστή, ακόμα και για τα πιο υψηλά εισοδήματα, προκρίνει το 25%. Εξαιρούνται οι εφοπλιστές, για τους οποίους θα εξακολουθούν οι πάμπολλες φοροαπαλλαγές. Ακόμη, επιζητά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και υποστηρίζει τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, όπου δεν θα ισχύει καμιά προστασία των εργασιακών σχέσεων. Για ανάκληση των μέτρων κατά του κόσμου τής εργασίας ούτε λόγος. Αντιθέτως, η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να επιβληθεί με σχετική αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αναθεώρηση απαιτείται επίσης για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, αφού η μορφή των “μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων” δεν αρκεί. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι αυτονόητη. Πρέπει, ακόμη, κατά το πρόγραμμα, να αναδιατυπωθούν τα σχολικά βιβλία και συγγράμματα, ώστε, μετά από διόρθωση ιστορικών αστοχιών να αποτυπώνεται η ιστορική πραγματικότητα και να τονώνεται το εθνικό φρόνημα μαθητών και σπουδαστών.

Από ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει η αναφορά στους μετανάστες. Οι νόμιμοι, λοιπόν, μετανάστες δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 2,5% του πληθυσμού τής χώρας, ενώ όλοι οι “λαθραίοι” θα απελαύνονται.

Τέλος, για λόγους ασφάλειας, προτείνεται η ίδρυση φυλακών σε ακατοίκητες νησίδες και βραχονησίδες.

Σας θυμίζει τίποτε;

Μ.Μ.

.

Advertisements