Μην ψηφίσεις τους κομμουνιστές γιατί θα σου πάρουν το σπίτι, θα καταργήσουν το έθνος και την οικογένεια: Αυτή ήταν η κινδυνολογία των εθνικοφρόνων από τον εμφύλιο πόλεμο και μετά.

Χρειάστηκαν να περάσουν εξήντα χρόνια για να γίνει φανερό ότι τα σπίτια με τους δεκάδες φόρους που τα επιβαρύνουν τα παίρνει πίσω ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός σε λιγότερο από τριάντα χρόνια. Όποιος δε δεν έχει να πληρώσει την εφορία, με νέο νόμο που ψηφίστηκε θα χάνει αμέσως την περιουσία του.

Γίνεται φανερό ότι το έθνος και το κράτος δεν κινδυνεύει από τους κομμουνιστές, αλλά από την παγκοσμιοποίηση, τους δανειστές μας και την τρόικα.

Η οικογένεια διαλύεται από τη νέα φτώχεια, οι νέοι δεν μπορούν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια, αφού είναι άνεργοι.

Η υγεία και η ζωή των πολιτών κινδυνεύει από την κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης.

Απέναντι σ’ αυτή την κόλαση ακόμα και ο υπαρκτός σοσιαλισμός που κατέρρευσε από τα μέσα, με τα τόσα αρνητικά του, θα φαντάζει παράδεισος. Γιατί εκεί είχαν και σπίτια και σχολειά και νοσοκομεία.

Είναι σίγουρο ότι οι λαοί θα αντιδράσουν σ’ αυτή την επίθεση που δέχονται και ιδιαίτερα ο ελληνικός λαός, που του έλαχε ο κλήρος να τον χρησιμοποιήσουν ως πειραματόζωο. Οι εκλογές που έρχονται είναι η ευκαιρία να τους δώσει ένα μάθημα που θα ακουστεί παντού στην Ευρώπη και στο κόσμο.

Ήρθε η ώρα της αριστεράς, όποιος δεν ξεσηκωθεί θα είναι άξιος της τύχης του.

Ο Θερσίτης

Advertisements