…στο άλμα εις ύψος ο 24χρονος Δημήτρης Χονδροκούκης στην Ισταμπούλ. Περήφανος για την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου σε στάδιο της Τουρκίας. Μπράβο στο παιδί. Ένα παιδί του λαού που μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες –όπως και ο ίδιος δηλώνει– χωρίς θέρμανση και μέσα σε μισοκατεστραμμένες (αλλά χρυσοπληρωμένες) εγκαταστάσεις κατάφερε να προπονηθεί, σπουδάζοντας ταυτόχρονα, και να ανεβεί εκεί που ανέβηκε. Συνθήκες που ανάγκασαν τον πατέρα του αθλητή να δηλώνει με δικαιολογημένη αγανάκτηση «κανένας πολιτικός να μη συγχαρεί το γιο μου».

Φυσικά μετά τον δέχθηκε και τον τίμησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μας. Ο συμπαθής, παλιός αγωνιστής, κ. Παπούλιας. Τον τίμησε χωρίς να βγάλει κιχ (σιγά μην ήξερε! σιγά μην είχε χρόνο να πληροφορηθεί με τόσες υπογραφές στα διατάγματα που καθημερινά του πλασάρουν!) για τις αντίξοες συνθήκες, μέσα από τις οποίες κατάφερε να φτάσει εκεί που έφτασε ο αθλητής.

Πού πήγε (και πού πάει) άραγε η “προίκα” του ελληνικού αθλητισμού και της ελληνικής νεολαίας; Η “υποθήκη για το μέλλον”; Τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν για τα εθνικά ιδεώδη – φιέστες της κ. Γιάννας ποιος τα πήρε; Δεν δικαιολογούνται μόνο από το κότερο, με το οποίο βολτάρει τα καλοκαίρια στο Ιόνιο. Πόσοι Εφραίμηδες τα ροκάνισαν και τα ροκανίζουν; Μήπως ξέρουν κάτι οι κ.κ. Βενιζέλος, Σημίτης, Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Παπανδρέου, και λοιποί της δικομματικής παρέας; Μήπως ξέρει κάτι ο εθνικός μας αοιδός Γ. Νταλάρας και η σύζυγός του; Ο δικός μας κ. Τσουμάνης θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι δεν ξέρει. Έφτιαχνε μπλόκια τότε.

Μήπως όλοι αυτοί οι κύριοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας ζητώντας και πάλι την ψήφο σου; Με περισσό θράσος φυσικά!

 

ΔιΠ

Advertisements