Σε προηγούμενο φύλλο μας είχαμε δημοσιεύσει μια διαφαινόμενη αισιόδοξη κατάληξη του θέματος της διάλυσης του ΙΓΜΕ (Δ.Τ. του συνδικάτου εργαζομένων). Υποτίθεται ότι τότε οι πολιτικοί αρχηγοί (Σαμαράς, Παπανδρέου, Καρατζαφέρης, αλλά και ο Παπαδήμος) είχαν καταλάβει την αξία του ινστιτούτου και το ρόλο του στην ανάπτυξη της χώρας και ότι είχαν συμφωνήσει να δουν τι μπορούν να κάνουν για να το “σώσουν”. Όπως δείχνουν τα πράγματα και οι εξελίξεις, η υπόθεση ήταν πολύ αισιόδοξη για να είναι αληθινή. Το ΥΠΕΚΑ (μέσω του Δ.Σ. του ΕΚΒΑΑ) προχωρεί ακάθεκτο στην ουσιαστική διάλυση του ινστιτούτου μέσω Βορίδη (πρώην ΛΑΟΣ και νυν ΝΔ). Δημοσιεύουμε πρόσφατη ανακοίνωση (26/3) του συνδικάτου ΙΓΜΕ:

 

«Η κυβέρνηση, στα πλαίσια των δεσμεύσεων της στα μνημόνια, προωθεί τη συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών για την έρευνα, ξεκινώντας από το ΙΓΜΕ. Στα πλαίσια αυτά, το Δ.Σ. του ΕΚΒΑΑ, κατ’ εντολή της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, στη συνεδρίαση της 20-3-12 αποφάσισε να θέσει σε εφεδρεία – απόλυση 140 εργαζόμενους οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειες τους στην πείνα και την εξαθλίωση και στερώντας το Ινστιτούτο από το απαραίτητο υποστηρικτικό αλλά και επιστημονικό προσωπικό για την εκτέλεση του ερευνητικού του έργου (ΕΣΠΑ 25 εκ. ευρώ). Προκειμένου να ολοκληρώσουν το έγκλημά τους, η Διοίκηση του ΕΚΒΑΑ προεκλογικά δεν δίστασε να τροποποιήσει παράνομα την απόφαση της συνεδρίασης του Δ.Σ. και το ΥΠΕΚΑ να καταθέσει κατεπείγουσα τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ κλιμακώνουν και μεταφέρουν τον αγώνα τους σε όποια δημόσια εμφάνιση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ και καταγγέλλουν αυτή την απόφαση επιφυλασσόμενοι να την προσβάλουν νομικά.

Το Συνδικάτο στη σημερινή Γενική Συνέλευσή του αποφάσισε την πραγματοποίηση αγωνιστικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΙΓΜΕ σε όποια δημόσια εμφάνιση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ.

Καλούνται όλοι οι φορείς που είχαν δηλώσει την συμπαράσταση τους, συντονιστικό, συνδικάτα, επιστημονικοί φορείς, κόμματα σε συμπαράσταση και τα ΜΜΕ να προβάλουν τον αγώνα μας που συνεχίζεται.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ.»

ΔιΠ

Advertisements