Παρασκευή μεσημέρι, ώρα 13:30΄, της 9ης Δεκεμβρίου, την ώρα που πρόκειται να κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, κάποιος επιτήδειος σκέφθηκε να αδειάσει τα υγρά του απόβλητα σε αγωγό που καταλήγει στο λιμάνι της Πρέβεζας, μεταξύ δημαρχείου και δικαστηρίων, ακριβώς εκεί που το καλοκαίρι δένουν τα τουριστικά ιστιοφόρα, κάτω μάλιστα από το υπ’ αρ. 856 αγκυροβόλιο.

Για όσους έτυχε να περνάμε την ώρα αυτή από το σημείο, μια υπέροχη μπόχα βοθρολυμάτων αναδυόταν από τη θάλασσα και λόγω του αέρα θα έπρεπε να έφθανε μέχρι το γραφείο του δημάρχου, αν είχε κάποιο παράθυρο ανοιχτό. Αμέσως καταγγείλαμε το συμβάν εγγράφως στο λιμεναρχείο Πρέβεζας, όπου μας είπαν ότι θα ερευνήσουν για το συμβάν, αλλά μας υπέδειξαν πως αρμόδια υπηρεσία να ελέγξει και να διαπιστώσει από πού προέρχεται η ρύπανση είναι η Διεύθυνση Υγιεινής.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που λύματα από αγωγούς της πόλης χύνονται μέσα στο λιμάνι και τον Αμβρακικό, αλλά, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα κάτω από τα πόδια και τα μάτια των υπηρεσιών, φανταστείτε τι γίνεται στις τάφρους και τα ποτάμια από βιολογικούς που δεν λειτουργούν! Καημένε Αμβρακικέ, τι σου ’μελλε να πάθεις!

Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού

(http://amvrakikos-sos.blogspot.com/2011/12/blog-post_09.html)

Σ.σ.: Η ΔΕΥΑΠ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε η βλάβη (φράξιμο αγωγού), για τη διόρθωση της οποίας χρειάζεται περιορισμένη εκσκαφή στην παραλία, οπότε τη μετέθεσαν για μετά τις γιορτές.

 

 

Advertisements