Στο απώτερο παρελθόν τοποθέτησε τις διαφωνίες του με την “κυβερνητική” πολιτική του ΠΑΣΟΚ ο κ. Νίκος Μπίστης. Και αφού τις κράτησε (με το στανιό) κρυφές μέχρι τώρα, ήρθε η ώρα να μας τις κοινοποιήσει δικαιολογώντας και την (νέα) μεταπήδησή του σε άλλο κόμμα, τη ΔΗΜΑΡ. Το οποίο θα στηρίξει χωρίς να είναι υποψήφιος στις μετά το PSI εκλογές. (Αλήθεια, έχει εκλεγεί ποτέ στη Βουλή ο πρώην σύντροφος;). Ο κ. Μπίστης στην επιστολή παραίτησής του από το ΠΑΣΟΚ ασκεί έντονη κριτική στο Γιώργο Παπανδρέου, τονίζοντας ότι με αντιφατικές πολιτικές και μοναρχικές συμπεριφορές στο εσωτερικό του κόμματος ήταν αναπόφευκτη η αδυναμία της ηγεσίας να ανταποκριθεί στο έργο της ανόρθωσης της χώρας. Παράλληλα, αφήνει αιχμές για τους “δελφίνους”, σημειώνοντας ότι «η ευθύνη για την πορεία που ακολουθήθηκε δεν βαρύνει μόνο το Γ. Παπανδρέου και τους προσωπικούς του φίλους. Βαρύνει και τα στελέχη που δεν αντιτάχθηκαν, αλλά, στην καλύτερη περίπτωση, σιωπούσαν, όταν δεν επικροτούσαν». Αυτοκριτική; Είναι αλήθεια ότι ο καθένας μπορεί να βρει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα τόσο στις απόψεις και πεποιθήσεις του πρώην συντρόφου, όσο και στις πολιτικές – κομματικές του τοποθετήσεις. Τώρα βρίσκεται παρέα με τον Κουρή κ.λπ. Καλώς.

***

Για περιοδεία “θιάσου της κακιάς ώρας” έγραψε περιφερειακό ιστολόγιο. Ο λόγος για την τρόικα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Θ. Οικονόμου, Ο. Βουδούρη και Φ. Παρασύρη, που παρουσίασαν στα Γιάννενα τις προτάσεις τους για μια νέα πορεία. Restart. Του ΠΑΣΟΚ; Της κεντροαριστεράς; Δεν το πολυκατάλαβα. Στα Γιάννενα, μετά το άγριο κράξιμο που τους επιφυλάχθηκε στην Καλαμάτα. Πριν μέρες ο κ. Οικονόμου είχε εντρυφήσει με άρθρο του στην ανάγκη μιας νέας κεντροαριστεράς, με σαφή και καθαρή επανατοποθέτηση και μας διαβεβαίωσε ότι πάσχουμε από τη δικτατορία απουσίας εναλλακτικών (λύσεων;). Έτσι ησύχασα κάπως. Τώρα τουλάχιστον ξέρω από τι πάσχουμε. Γιατί νόμιζα ότι μας φταίγανε τα μνημόνια, η τρόικα, οι τράπεζες, ο νεοφιλελευθερισμός κ.ο.κ.

***

Επίσης, λίγο πριν και η κ. Α. Διαμαντοπούλου είχε στείλει ανά την Ήπειρο τη συνεργάτιδά της Ε. Λόκανα, για να εξηγήσει σε κλειστές διήμερες μαζώξεις πώς βλέπει το pasok plus. Και… να ανιχνεύσει το υπάρχον κλίμα, ενόψει διεργασιών και εξελίξεων. Ακούστηκε ότι επέστρεψε άρον – άρον.

Κάτι γίνεται στην Ήπειρο πάντως.

ΔιΠ

 

Advertisements