Λίγες μέρες μετά την αναβολή της πρώτης δίκης και την επανενεργοποίηση του κινήματος κατά των παράνομων κεραιών στην πόλη ήρθε και νέα μήνυση εταιρίας κινητής τηλεφωνίας κατά των φορέων για το ξήλωμα της παράνομης κεραίας στα Καμαρινιώτικα!

Η συγκεκριμένη κεραία ήταν τοποθετημένη μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα και “κατέβηκε” μετά από την απαίτηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η μήνυση κατατέθηκε από την ίδια την εταιρία κινητής τηλεφωνίας, η οποία ισχυρίζεται ότι η κεραία απομακρύνθηκε χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Γενάρη στην Πρέβεζα. Τόσο η κεραία της Κρόκου όσο και η κεραία στην περιοχή του Νοσοκομείου ήταν “καμουφλαρισμένες” μέσα σε ηλιακό θερμοσίφωνα η μία και σε καμινάδα η άλλη. Η απομάκρυνσή τους έγινε παρουσία πολλών φορέων και κατοίκων της πόλης. Η εταιρία μάλιστα ισχυρίζεται ότι κατέβασε μόνη της την κεραία. Εάν αυτό αληθεύει –που δεν…–, να ρωτήσουμε τότε: Προς τι η νέα μήνυση;

Να θυμίσουμε μόνο ότι σύμφωνα με την επιτροπή κατά των παράνομων κεραιών στην πόλη υπολογίζεται ότι βρίσκονται εγκατεστημένες περίπου 30 κεραίες, ενώ έχουν δοθεί άδειες μόνο για 6!

Όπως καταλαβαίνετε, πολλή δουλειά ακόμη περιμένει το κίνημα κατά των κεραιών, αλλά και το κίνημα αλληλεγγύης που ξαναφούντωσε.

ΔιΠ

Υγ. Από μήνυμα αναγνώστη του Φόρουμ : «Τις προηγούμενες μέρες συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες υπογραφές υποστήριξης από φορείς και πολίτες της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους, ενώ ψήφισμα εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ακούστηκαν πάντως και αηδίες του στυλ “υπάλληλος της τάδε εταιρείας μετείχε στο κατέβασμα της κεραίας”, υπονοώντας ότι ήταν βαλτός από τον εργοδότη του. Αυτοί βέβαια που τα είπαν ίσως γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας παρόμοιες πρακτικές και εξ ιδίων ίσως κρίνουν και τα αλλότρια».
Advertisements