Για πρώτη φορά στις εκλογές του ΣΥΝ Πρέβεζας για Ν.Ε. (νομαρχιακή επιτροπή) εμφανίστηκε οργανωμένα ένα νέο ρεύμα απόψεων για πιο αποτελεσματική δράση του τοπικού ΣΥΝ. Και το όνομα αυτού Αριστερή Στροφή. Μπορεί να ξένισε λίγο τους παλιότερους αλλά ο ΣΥΝ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που καταστατικά τα ρεύματα σκέψεων μπορούν να οργανώνονται σε σχηματισμούς και να παλεύουν τις απόψεις τους.

Κεντρική ιδέα της Α.Σ είναι να βγει ο ΣΥΝ από τη χειμέρια νάρκη, να λειτουργήσει πραγματικά και να ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου.

Επίσης να προωθήσει πραγματικά αριστερές πολιτικές με συμμετοχή από τα κάτω όλων των προοδευτικών πολιτών. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενεργοποίηση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Με την ευκαιρία των εκλογών έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, παρ’ όλες τις εντάσεις και τα εμπόδια που έμπαιναν από την πλειοψηφία του ΣΥΝ. Δυστυχώς ορισμένοι σύντροφοι που εμφανίζονται μόνο στις εκλογές δεν έχουν συνηθίσει στα νέα δεδομένα του κόμματος. Πρέπει να είμαστε η μοναδική οργάνωση σε ολόκληρη την Ελλάδα που συζητάμε ακόμα την αναγκαιότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τα οφέλη που είχε αυτή η συνεργασία στο Δήμο μας.

Ακόμα, υπάρχει μια αδικαιολόγητη καχυποψία για το ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία, γιατί θεωρούν ότι απειλεί την τοπική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ. Υπάρχει μια υπεροψία απέναντι στους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ και ακούγονται χαρακτηρισμοί όπως «γκρουπούσκουλα», «γιαννουλικοί», «ταλιμπάν» κτλ.

Μια τέτοια αντιμετώπιση είναι απαράδεκτη και δε γίνεται σε καμία άλλη οργάνωση στην Ελλάδα. Υπάρχει πλήρης σεβασμός στις άλλες συνιστώσες που άσχετα με το μέγεθος τους παίζουν ουσιαστικό ρόλο στις χάραξη της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πολιτική δεν έχει σημασία πόσο μεγάλος είσαι αλλά τι νέες ιδέες φέρνεις και καμία φορά 1+1 δεν κάνουν 2 αλλά μπορεί να κάνουν 10.

Η εφημερίδα Φόρουμ της Πρέβεζας είναι ένα εργαλείο για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των ανένταχτων και πρέπει να ενισχύεται και όχι να σαμποτάρεται. Σε κάθε κριτική που γίνεται από τις στήλες της μπορεί κάλλιστα να γράφεται και η άλλη άποψη και ο κόσμος μπορεί να κρίνει.

Πριν από τη μεγάλη διαδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσ/κη 06-09-2008, πρέπει όλοι να συμβάλλουμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας πόλος συσπείρωσης πλατυτέρων κοινωνικών στρωμάτων.

Ν. ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ